I slutten av november åpner julemarkeder rundt omkring i europeiske storbyer. Vi i Opplev Storby anbefaler 10 byer det er verdt å besøke for å komme i julestemning.

Julemarkeder i Europa

«Julen, julen, julen den er her; med julenek og grønne juletrær.» Tar man en tur til butikkene i disse dager blir man seg veldig bevisst på at julen nærmer seg. Julebrusen har vært mulig å kjøpe ganske lenge nå og interiørbutikkene er i gang med utstillinger av julepynt. Her hjemme er 1. november datoen da julemusikken kan nytes fritt og hemningsløst over anlegget, og julefilmene kan tas frem og sees på uten at noen kan protestere.

I den anledning ønsker vi i Opplev Storby å tipse deg om julemarkeder rundt omkring i de europeiske storbyene. Et besøk her vil garantert sette deg i julestemning, og kanskje vil du kunne gjøre et kupp på julegaver til familien? Her er vår ti-på-topp liste over julemarkeder det er verdt å besøk:

Julemarked i Hamburg

Julemarked i Hamburg.

1. Hamburg

27. november åpner julemarkedene i Tysklands nest største by. Ved siden av det flotte julemarkedet på Rådhusplassen, med over 100 boder, er det 15 julemarkeder rundt omkring i byen. Og for å løfte julestemningen til uante høyder, er det juleparader hver lørdag i advent gjennom Mönckebergstrasse til Jungfernstieg. Her vil julenissen, alver og reinsdyr sette deg i den rette stemningen inne i mellom øktene med juleshopping.

Dato: 27. november – 23. desember 2017
Les mer om jul i Hamburg

Julemarked i Berlin

Julemarked i Berlin. Foto: berlinpass.com

2. Berlin

I stedet for ett julemarked, har Berlin hele 60 markeder fordelt rundt omkring i byen. På Potsdammer platz kan du gå på skøyter eller ta en tur i akebakken inne i mellom shoppingen;  søker du den romantiske julestemningen er markedet ved Charlottenburg slott stedet for deg, og det største og flotteste markedet finner du sentralt ved Gedächtniskirchen. Julemarkedene lar seg fint kombinere med Berlins rikholdige kulturliv.

Dato: 27. november – 7. januar 2017
Les mer om julemarkeder i Berlin
Se våre hotell i Berlin

Julemarked i London

Julemarked i London. Foto: londontheinside.com

3. London

London, nordmenns favorittby, er virkelig verdt å besøke i løpet av årets to siste måneder. I tillegg til fantastiske shoppingmuligheter er det flere flotte julemarkeder å besøke. Blant annet er Winter Wonderland som åpner i Hyde Park 17. november helt fantastisk. Dette er en kombinasjon av julemarked, fornøyelsespark og sirkus. Gratis entre, men noen av aktivitetene koster penger.

Dato: 17. november – 1. januar 2017
Les mer om julemarkeder i London
Se våre hotell i London

Julemarked i Krakow

Julemarked i Krakow. Foto: open.ac.uk.

4. Krakow

Gamlebyen i Krakow er vakker året rundt og er en flott ramme for julemarkedet på Rynek torg. Vandre mellom bodene og la deg friste av av Glühwein, polske delikatesser og lokale håndverksvarer. Her er det mulig å gjøre gode kupp. Og vi minner om at prisnivået i Polen er svært hyggelige!

Dato: 24 november – 26. desember 2017
Les mer om julemarkeder i Krakow

Julemarked i Paris

Julemarked i Paris. Foto: jesuisparis.com

5. Paris

Champs Elysèes opplyst av julelys, butikkvinduer som overgår hverandre i juleutstillinger og et flott julemarked ved den majestetiske Notre Dame katedralen. Det kan umulig bli feil!

Dato: 15. desember – 24. desember 2017
Se film om jul i Paris
Se våre hotell i Paris

Julemarked i Praha

Julemarked i Praha. Foto: bargainlateholidays.com

6. Praha

Den engelske avisen Daily Mirror kåret i 2012 julemarkedet på The Old Town Square til å være Europas beste. Befinner seg stadig vekk på lister over beste julemarkeder. Det vakre juletreet tennes hver kveld kl 17. Med muligheter for snø er det nesten garantert høy score på julestemningbarometeret.

Dato: 2. desember- 2. januar 2017
Les mer om jul i Praha

Julemarked i Barcelona

Julemarked i Barcelona. Foto: citylifebarcelona.com.

7. Barcelona

Barcelona i desember, sier du? Ja, det sier vi. Det er flere julemarkeder i byen og i det katolske landet er julen en svært viktig høytid. Garantert god julestemning. Så pakk kofferten og sjekk ut de mange fine Mercats de Nadal som byen byr på.

Dato: Slutten av november – 23. desember 2017
Les mer om julemarkeder i Barcelona
Se våre hotell i Barcelona

Julemarked i Strasbourg

Julemarked i Strasbourg. Foto: europeanbestdestinations.com

8. Strasbourg

Strasbourg kan skryte av å ha det eldste julemarkedet i Europa,  Christkindelsmärik ble første gang arrangert i byen i 1570. Kåret til det beste julemarkedet i Europa både i 2014 og 2015, er det vel verdt et besøk. Her det over 300 boder spredt ut over 12 forskjellige områder i byen. Kulturelt er det både fantastiske adventskonserter og flotte julespill.

Dato: 25. november – 31. desember 2017
Les mer om julemarked i Strasbourg

Julemarked i Zagreb

Julemarked i Zagreb. Foto: kutrubestravel.com

9. Zagreb

Kåret til det beste julemarkedet av nettstedet European Best Destinations er julemarkedene i Zagreb et spennende reisemål i november og desember. Kroatia er et typisk sommerreisemål og derfor er byer som Dubrovnik og Split mer kjent. Men Zagreb er en by i vinden og flere og flere snakker om byen. Hvorfor ikke sjekke den ut i desember når byen er pyntet til jul?

Dato: 23. november- 7. januar 2017
Les mer om julemarked i Zagreb

Julemarked i Helsinki

Julemarked i Helsinki. Foto: Visit Helsinki

10. Helsinki

Sist, men ikke minst, presenterer vi hovedstaden til vår nordiske nabo Finland. Som kjent hevder jo finnene at julenissen kommer fra Finland. Derom strides de lærde, men at Helsinki er en flott by å besøke i løpet av desember er de aller fleste enige om.

Dato: 2. desember – 22. desember 2017
Les mer om julemarked i Helsinki

 

Støtt oss - benytt våre partnere