ParisSpise og drikkeZe Kitchen GalerieRestauranten Ze Kitchen Galerie er kjent for sitt kreative ”fusjonskjøkken”, fransk mat fusjonert med det asiatiske. Dette er stedet for de som elsker sjømat, da det er et stort uvalg av havets frukter på menyen.
ParisSpise og drikkeLe TrumilouI ca. 40 år har restaurant Trumilou servert god og tradisjonell mat fra det nordlige Frankrike. I sine enkle lokaler ligger Trumilou vakkert til med utsikt over Seinen og Notre Dame.
ParisSpise og drikkeLe train bleuLe train bleu, eller ”det blå toget”, ligger ikke helt overraskende på en togstasjon; Gare de Lyon. Restauranten ble i sin tid bygget for å imponere besøkende utlendinger i Paris. Og imponere, det gjør den ennå.
ParisSpise og drikkeL’Été en Pente DouceRestauranten og tesalongen med det passende navnet, L´été en Pente Douce, som oversatt betyr noe sånt som ”sommer i skråningen”, ligger nettopp i skråningen ved Sacré Coeur.
ParisSpise og drikkeBouillon RacineDet franske ordet ”Bouillon” betyr buljong, eller suppe, og i 1855 fant slakteren Pierre-Louis Duval opp en enkel rett av kjøtt og buljong som han serverte til arbeiderne ved Halles. Slik så altså det første suppekjøkken dagens lys.
ParisSpise og drikkeBofinger i ParisVed Bastillen ligger det kanskje mest historiske av alle Paris´ brasserier og er som et historisk symbol å regne. (Brasserie betyr bryggeri på fransk og er som regel et mer uformelt spisested som er åpent hver dag og som serverer fra samme menyen hele dagen).